Alpenhooi

   

De bijzondere genezende en weldadige krachten van Alpenhooi - een mengsel van verschillende kruiden - zijn al sinds honderden jaren bekend. Het Soft-Pack-Systeem maakt een innovatief gebruik van deze krachten mogelijk.

De stimulans die uitgaat van het vochtige hooi op de huid, in combinatie met toegevoerde warmte, maakt dat men gaat transpireren. Zo reinigt de huid zichzelf. Stoffen uit het hooi kunnen vervolgens eenvoudig door de huid worden opgenomen. Deze behandeling is milder voor bloedsomloop en stofwisseling dan bijvoorbeeld een modderbehandeling.

Het hooibad volgens het Soft-Pack-Systeem combineert op ideale wijze de weldaden van een traditionele natuurlijke behandelingsmethode met de hygiŽnestandaarden van vandaag en met een zeer zuinige omgang met de materialen.

 
   
 
 
Bloemen en kruiden  
Tot slot leveren wij zuivere gedroogde kruiden en bloemen - geheel natuurlijk, zonder toevoeging van emulgatoren, conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Deze gedroogde kruiden en bloemen als kamille en lavendel kunnen bijvoorbeeld bij een bad in een linnen zakje bijeengebonden in het water worden gehangen - in een menging die is uitgezocht door de baders zelf. De kruiden en gedroogde bloemen zijn ook in kleinverpakking te verkrijgen, voor in de losse verkoop aan particulieren.