De Rasul®  
 

 

De Rasul is een klassieke, oosterse huidverzorgingsceremonie die in de sfeer van de vertellingen van Duizend-en-een nacht plaatsvindt. In de klassieke Rasul komt duizenden jaren oude kennis samen, omtrent gezondheid, huidverzorging en schoonheid.

In de haremcultuur besteedde men dagelijks vele uren aan lichaamsverzorging. Het is niet vreemd dat men juist daar kennis en methoden ontwikkelde die tot op de dag van vandaag ongeëvenaard zijn. Het geheim van de Rasul ligt in de wisselwerking van de verschillende elementen: water, vuur, aarde en lucht - elementen die in de Rasul op natuurlijke wijze worden aangewend in de meest efficiënte verhoudingen.

 
       
     
 
       
     
     
De hedendaagse Rasul  
 

In onze hedendaagse Rasul combineren we deze oude kennis met onze ervaring in de moderne balneologie. In de Haslauer-Rasul® staan moderne techniek en een bijzondere vormgeving geheel in dienst van het creëren van een authentieke, eeuwenoude ervaring.

Dat deze combinatie van traditie en innovatie bijzonder goed werkt, blijkt misschien nog wel het beste uit het feit dat Haslauer zijn Rasul zelfs exporteerde naar de streek waar de Rasul oorspronkelijk uit afkomstig is: het Cleopatra-kuuroord in Dubai zette Haslauer in om haar Rasul te realiseren.

 
     
   
   
Ambience en ontwerp  
 

Alleen al door de authentieke ambience is de Rasul-ceremonie een belevenis.
De rijke moors-Arabische stijl, met kleurige handgemaakte keramiek en ornamenten, neemt de bezoeker mee naar de wereld van sultans en sjeikhs.
De rijke, diepe geuren van de gekruide stoom en het gebruik van hoogwaardige essentiële oliën stemmen de bezoeker vervolgens af op het duizenden jaren oude ritueel van het gebruik van de terra sigillata®.
 
   
Het klassieke ontwerp met een Arabische koepel, minaret-achtige ornamenten en een fontein, roept aangename verwachtingen wakker, al voor het binnentreden.

Een handgemaakte en prachtig beschilderde keramieken vloer leidt de bezoeker binnen in de Rasul-ruimte met sterrenhemel. Afgestemd licht en muziek ondersteunen het geheel.
 
     
   
     

Natuurlijk zijn niet alleen de optische elementen van belang. De therapeutische benadering met ergonomisch ontworpen en verwarmde zitplaatsen draagt zorg voor een aangename oververwarming van bepaalde lichaamsdelen en stimuleert de ontspanning.

Mocht de oriëntaalse vormgeving niet passen binnen het concept van uw instelling, dan is dat geen probleem. Alle Haslauer-Rasuls kunnen volledig worden geïntegreerd in het concept van uw instituut en het ontwerp kan eenvoudig worden aangepast aan iedere stijlopvatting.

   
     
     
   
Ceremonie    

De Rasul-ceremonie is uniek en vormt voor iedere bezoeker een speciale, individuele ervaring.

Na een korte douche komt de bezoeker de Rasul-ruimte binnen. Eerst worden nu verschillende medicinale moddersoorten op het lichaam aangebracht. Door de aangename warmte en relatief lage luchtvochtigheid in de Rasul, droogt de modder op de huid.

Vervolgens wordt de ruimte door verschillende stoominfusies langzaam verder opgewarmd en neemt de luchtvochtigheid toe. Dit gebeurt volgens een verloop dat nauwkeurig is afgestemd op de gevoeligheid van de differentiaalreceptoren in de huid, zodat de veranderingen in temperatuur en vochtigheid nooit abrupt of onaangenaam aanvoelen.

De ruimte vult zich met de aroma's van kruiden die op de verwarming worden gestoomd. De modder op de huid wordt weer vloeibaar. Dit veroorzaakt een licht tintelend gevoel, waardoor de bezoekers als vanzelf ertoe worden aangezet de modder over de huid uit te wrijven. Hierdoor worden cosmeticaresten en dode huidcellen verwijderd. Tegelijk, door het masserende effect van het wrijven, wordt onderhuids weefsel strakker en steviger en worden spieren en bloedsomloop gestimuleerd.

 
 
   
   
   
   
Huidverzorging  

Naast de oververwarming en de inademing van de met kruiden doortrokken stoom, zijn de unieke effecten van de Rasul gebaseerd op de speciale huidverzorgingseigenschappen. Dankzij de selectieve absorberende eigenschappen van de medicinale modders worden gif en afvalstoffen uit de huid getrokken, terwijl de peeling de huid tegelijkertijd voorbereidt op de opname van voedende en verzorgende stoffen.

De voedende en verzorgende stoffen die vervolgens op de huid worden toegepast, bestaan uit mengsels van hoogwaardige, zuivere huidverzorgingsoliën. Kleine hoeveelheden verschillende oliën worden ter plaatse vers gemengd, zodat iedere huidlaag optimale ondersteuning ontvangt.