Hooibad  

 

Preventie van klachten en de behandeling met natuurlijke middelen krijgen vandaag de dag steeds meer aandacht - en zeker als het aangenaam is om ze te ondergaan. Het bewustzijn van het belang van een goede gezondheid en een gezonde levenswijze nemen toe.

Toepassing van de genezende en weldadige krachten van Alpenhooi sluit goed aan bij deze tendens. De bijzondere krachten van dit hooi - een mengsel van verschillende kruiden - zijn al sinds honderden jaren bekend. Het Soft-Pack-Systeem maakt een innovatief gebruik van deze krachten mogelijk.

Voor een hooibad wordt een dunne laag goed bevochtigd hooi op het Soft-Pack-Systeem gelegd. De klant neemt hierop plaats en wordt bedekt met een tweede laag hooi. Vervolgens wordt de klant in het Soft-Pack-Systeem gewikkeld en zakt omlaag in de gewichtloosheid van het omringende verwarmde water.

   
   
   

De stimulans die uitgaat van het vochtige hooi op de huid, in combinatie met de toegevoerde warmte, maakt dat men gaat transpireren. Zo reinigt de huid zichzelf. Stoffen uit het hooi kunnen vervolgens eenvoudig door de huid worden opgenomen. Deze behandeling is milder voor bloedsomloop en stofwisseling dan bijvoorbeeld een modderbehandeling.

Het hooibad volgens het Soft-Pack-Systeem combineert op ideale wijze de weldaden van een traditionele natuurlijke behandelingsmethode met de hygiënestandaarden van vandaag en met een zeer zuinige omgang met de materialen.