De dondolo      
De dondolo is een unieke combinatie van ontspanningsbank en schommelstoel. Deze stoel is ideaal voor het bereiken van een algehele ontspanning, en in het bijzonder voor de ontspanning van de ruggengraat en voor het herstellen van de bloedsomloop in de benen. Door zijn speciale constructie verbetert deze stoel het vegetatief evenwicht en roept ze in heel korte tijd een toestand van zeer diepe, haast hypnotiserende rust op.      
   
   

   
     
   
   
De werking van de dondolo      

De dondolo is zo geconstrueerd, dat een zeer kleine beweging, of verschuiving van het zwaartepunt al resulteert in een lichte beweging. De stoel is zo gevoelig dat men dan ook voorzichtig moet gaan zitten. Al door een paar centimeter te verzitten, of door zelfs maar een hand van voren naar achteren te bewegen, komt de stoel al in beweging.

Het bijzondere is dat zelfs een rustige in- en uitademing al een - minieme - schommelende beweging veroorzaakt. Door met gesloten ogen in rust te liggen en de subtiele schommelende beweging waar te nemen, komt men al snel in een gevoelsmatige staat van gewichtloosheid - een heerlijk gevoel dat al het andere doet vergeten en dat leidt tot totale ontspanning: erg prettig ter afsluiting van een uitgebreide wellness-behandeling.