Terra sigillata

   

Al rond het jaar 400 vr Christus paste Hippocrates, de beroemde Griekse arts, verschillende medicinale modders toe voor het behandelen van ziekten en de genezing van verwondingen. Op het eiland Lemnos werd toen al de bekende terra sigillata geproduceerd. Terra sigillata is Latijn voor verzegelde aarde: ze was in die tijd zo kostbaar als goud, en net als goud werd ze van een echtheidzegel voorzien om de kwaliteit te kunnen garanderen - vandaar de naam.

De Rasul-modders die Haslauer levert -stuk voor stuk van terra-sigillata-kwaliteit - komen van over de hele wereld en zijn geselecteerd op speciale mineralogische eigenschappen die ze geschikt maken voor de toepassing op grotere lichaamsoppervlakken. Alle modders zijn zuiver natuurlijk - de prachtige kleuren zijn geheel afkomstig uit hun geologische oorsprongslagen. Hun verschillende absorberende eigenschappen maken een huidverzorging mogelijk, die is aangepast aan het huidtype van de klant en aan de conditie van zijn huid op dat moment.

In overeenstemming met oude tradities, wordt de terra sigillata die in de Rasul wordt toegepast steeds opnieuw geheel vers bereid.