Het Steenbad® - ervaar de elementaire krachten      
Het steenbad is een van de grootste innovaties van de afgelopen jaren. Op een krachtige en spectaculaire manier worden geselecteerde mineralen tijdens het steenbad vrijgemaakt en opgelost in de lucht. Een weldaad voor luchtwegen en bloedsomloop.  
 
 
   
Werking    

In het steenbad worden dezelfde natuurlijke krachten die diep in het binnenste der aarde bestaan, op indrukwekkende wijze nagebootst en opgeroepen.

Geselecteerde rotsblokken van specifieke mineralogische samenstelling worden boven een open vuur verhit tot ze roodgloeiend zijn. Dit is alleen al prachtig om naar te kijken. Fascinerende kleurveranderingen vinden plaats boven likkende, sissende en blazende vlammen, de stenen erboven roodgloeiend en openbarstend. De aanwezigen voelen met al hun zintuigen de oerkrachten die daar aan het werk zijn.

   
       
  
Vervolgens zwaait de ijzeren mand met de stenen erin naar de waterketel die gevuld is met koud water. Langzaam zakt de roodgloeiende materie erin en terwijl de stenen sissen en kraken laten ze hun waardevolle mineralen los. Stoomwolken die zijn opgeladen met een hoge concentratie mineralen stijgen uit de ketel op. De mand met stenen wordt zo meerdere malen opgehaald en weer ondergedompeld en met iedere onderdompeling neemt de concentratie werkzame stoffen in de lucht toe.
 
 
     
     
     
Effecten    
Zo ontstaat een krachtig en heilzaam stoombad, rijk aan mineralen. En met iedere onderdompeling wordt het stoombad warmer en vochtiger - een geleidelijk proces, zonder de extreme overgangen van koud naar warm die de traditionele sauna kenmerkt. Zo heeft het lichaam de tijd om zich aan te passen, wat resulteert in een sterk gevoel van ontspanning en welzijn. De milde oververhitting van het lichaam wordt ondersteund door een comfortabele verwarming van het zitgedeelte van het steenbad.