De Sabbia Med®: Lichttherapie op innovatieve wijze  
 
Hernieuwde vitaliteit uit zonne-energie

In de winter lijdt een op de tien Noordwest-Europeanen aan psychische en/of lichamelijke klachten. Tegenwoordig weten we dat gebrek aan zonlicht en daglicht de belangrijkste oorzaak van deze klachten zijn. Lichaam en geest kunnen positief beïnvloed worden door een gelijkmatige dosis zonlicht.
 

Zonlicht is noodzakelijk om vitamine D aan te maken - voor gezonde botten en een gezond gebit. Daarnaast stimuleert zonlicht de werking van ons immuunsysteem en de aanmaak van verschillende hormonen. Tegelijk vormt de zon echter een serieus gezondheidsrisico, waar dermatologen ons bijna dagelijks voor waarschuwen.

Met de Sabbia Med®, een uniek zand- en lichtsysteem, hoeft de afwezigheid van zon buiten geen negatieve gevolgen te hebben. Tegelijk vermijdt de Sabbia Med de gevaren die andere systemen als zonnebanken niet voldoende onderkennen.

 

 
 
     
   
Opzet    
 
     
De Sabbia Med schept de idylle van een tropisch zandstrand - een strand waar zelfs eersteklas hotels vaak maar met moeite in kunnen voorzien: schoon, warm, met mild zonlicht en zachte muziek op de achtergrond. Een strand dat aanvoelt als de perfecte zomernamiddag.

In gelijkmatig licht, en milde, gelijkmatig gespreide UV-straling die langzaam oploopt, ligt de klant op warm zand (dat zorgt voor een lichte peeling) en geniet van een volstrekt lichaamsvriendelijke bruining die bovendien ontspannend werkt voor spieren en gewrichten.
 
   
     
 
Techniek  
 

 

 

 

Directe, harde UV-stralingsbronnen zijn schadelijk voor huid en ogen. In de Sabbia Med wordt gewerkt met reflectie. De stralingslampen staan verdekt opgesteld op de vloer en schijnen naar boven. Op hun weg naar boven nemen de stralen de kleurreflecties van de wanden (bruin en blauw) in zich op.

Het plafond is vervolgens uitgerust met een speciale spiegel die de energie van de lampen spreidt en het licht weerkaatst in de richting van de zonnebaders. Dit lichtspectrum is comfortabel en aangenaam voor de huid. Bovendien zorgt deze inrichting ervoor dat de gasten zich vrij door de ruimte kunnen bewegen.

Naast de energiegevende straling en de reinigende werking van het warme zand, creëren we een speciale sfeer door met professionele aromaverdampers de reuk en het limbische systeem aan te spreken.